Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Καλό μου βιβλίο!

Μάλλον τελικά θα αποχαιρετίσουμε το σχολείο με ένα βιβλίο στο χέρι και ...νομίζω πως θα θέλαμε ακόμα λίγες μέρες να μιλάμε για τα βιβλία μας στους συμμαθητές μας.


Χθες γνωρίσαμε την καλή και πεισματάρα παπλωματού μέσα από το βιβλίο "Το δώρο της παπλωματούς" των Τζεφ Μπριμπό και Γκέιλ Ντε Μαρκεν. Μπορεί μια απλή γριούλα να αλλάξει τη σκέψη ενός βασιλιά;









Η Μιλένα είναι ένα κορίτσι που μισεί το ψάρι. Δεν το τρώει ο κόσμος να χαλάσει. Τι γίνεται όταν η Μιλένα γυρνάει από το σχολείο και βρίσκει στο πιάτο της ένα φρικτό ψάρι; "Η Μιλένα και το φρικτό ψάρι" της Σώτης Τριανταφύλλου είναι το βιβλίο που κρύβει την απάντηση.



Όλοι γνωρίζουμε τον Ηρακλή, τον μυθικό ήρωα των αρχαίων Ελλήνων. Όλη η ζωή και οι άθλοι του ξεδιπλώνονται στις σελίδες του βιβλίου "Ηρακλής, οι δώδεκα άθλοι" της Σύρμως Καπούτση. 




Ο Τζερόνιμο Στίλτον πάει στο διάστημα! Έχει να αντιμετωπίζει εξωγήινη απειλή. Θα τα καταφέρει άραγε και αυτή τη φορά; "SOS, ένας ποντικός στο διάστημα"!







Σήμερα παρουσιάσαμε τα βιβλία μας στα παιδιά της πρώτης τάξης. Το κοινό μας μεγάλωσε!

Αρχικά παρουσιάσαμε το βιβλίο "Η Ολυμπιάδα της χαράς" της  Μ. Παπαγιάννη. Μια ασυνήθιστη Ολυμπιάδα πραγματοποιείται στον κόσμο των ζώων. Τι αγωνίσματα θα γίνουν; Ποιοι θα νικήσουν; Θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες του εύ αγωνίζεσθαι; 



Μπορούν οι μαμάδες να αφήσουν τις συνηθισμένες τους δουλειές και να γίνουν συγγραφείς; Φυσικά και μπορούν. Για να δείτε πώς, διαβάστε το βιβλίο "Πώς έγινε η μαμά συγγραφέας" της Βούλας Μάστορη.